Palvelut

Majoitusta, tapahtumia ja maatilan tuotteita
Vuokramökki Hilla

Majoituspalvelut

Tilan pihapiirin mukaviin aittoihin voi majoittua toukokuusta lokakuuhun. Aitoissa on yhteensä 20 vuodepaikkaa. Varustuksena ovat vuoteet neljälle hengelle, pöytä ja tuolit sekä jääkaappi. Wc ja suihku sijaitsevat päärakennuksen alakerrassa. Grillipaikka, uimaranta ja rantasauna ovat majoittujien käytössä. Aamiaista tarjotaan tilauksesta.

Rantamökkien ympäristössä on hyvät liikunta- ja marjamaastot. Mökit sijaitsevat noin 40 km etäisyydellä Jyväskylästä, 8 km Petäjäveden kirkonkylältä ja 2 km päässä maatilalta.

Accommodation services

The comfortable outbuildings in the yard can be used for accommodation from May to October. The buildings have a total of 20 beds. The equipment includes beds for four people, a table, chairs and a fridge. A toilet and shower are located in the downstairs of the main building. A barbecue, a beach and a lakeside sauna are available to guests. Breakfast is available to order.

There is fine terrain for exercise and picking berries in the vicinity of the lakeside cottages. The cottages are located about 40 km from Jyväskylä, 8 km from Petäjävesi and 2 km from the farm.

Vuokramökki Hilla

Tunnelmallinen 4 hengen hirsimökki sijaitsee rauhallisessa niemessä, tasaisessa metsäkalliomaastossa Piesasjärven rannassa. Piha-alue on noin 600 m², näköyhteyttä viereiseen mökkiin ei ole. Uimaranta on kalliopohjainen, kaislikkoa ei rannassa ole.
Mökin varustukseen kuuluvat oma puulämmitteinen sauna, takka, soutuvene ja laituri. Keittiössä on liesi, jääkaappipakastin, mikroaaltouuni, kahvinkeitin ja astiat sekä kaatoallas.

Saunaan pesuvesi kannetaan järvestä ja juomaveden ottopaikka on 30 m:n päässä mökistä. Sisätilaa on n. 47 m² käsittäen keittiön ja olohuoneen, jossa makuupaikat vuodesohvista neljälle hengelle sekä erillisen makuualkovin kahdelle hengelle. Saunaneteinen ja sauna ovat mökin yhteydessä. Etupihalla olevalta kuistilta näkyy mukavasti järven selkä. Makkaran paistopaikka pihassa ja kompostoiva kämyälä -varasto pihan perällä. Mökistä on matkaa päätilalle 2,5 km ja Petäjäveden kirkonkylälle 9,5 km. Mökkiin voi tuoda lemmikkieläimiä, kunhan ne oleilevat lattiatasossa.

 

 

Vuokramökki Mansikka

Viihtyisä neljän hengen mökki sijaitsee aivan rannan tuntumassa, peltoaukean laitamilla. Souteluun on käytössä oma vene. Uimarannassa on laituri ja lyhyt matka hiekkapohjaa, ei kaislikkoa. Mökin varustuksena ovat liesi, jääkaappi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin ja astiat. Juomaveden ottopaikka on noin 150 metrin etäisyydellä mökistä ja pesuvesi nostetaan järvestä saunaan. Sisätilaa on noin 55 m²: parivuoteellinen makuuhuone, tupakeittiö ja takkahuone. Takkahuoneessa on vuoteet kahdelle hengelle. Pieni saunaneteinen ja puulämmitteinen sauna ovat samassa rakennuksessa. Kuisti avautuu järvelle ja kompostoiva käymälä – puuvarasto on pihan perällä. Mökistä on näköyhteys viereiselle, 50 metrin etäisyydellä olevaan mökkiin. Mökistä on matkaa Taipaleen tilalle 2,2 km ja Petäjävedelle noin 9 km. Lemmikkieläimet ovat tervetulleita lomailemaan mökkeihin, kunhan oleilevat lattiatasossa.

Vuokramökki Kiulukka

Omassa rauhallisessa niemessään sijaitseva 6 hengen mukavuuksin varustettu mökki (98m²). Mökille ajetaan kesäaikaan lehmälaitumen läpi joten pääset tutustumaan maatilan elämään lähietäisyydeltä. Ei mökkinaapureita lähellä. Suurehko nurmikkoinen piha-alue ja oma ranta. Mökissä on 2 makuuhuonetta, olohuone / keittiö, sähkösauna, varaava takka ja tv. Terassilla, josta osa katettu, on ruokailuryhmä ja kaasugrilli. Etäisyys tilalta noin 2 km.

Taipaleen tilan juhlatilaisuudet
Taipaleen tilan juhlatilaisuudet

Tilaisuudet Taipaleen Tilalla

 

Kokous- ja koulutuspäivä

Kokous- ja koulutuspäivä voimia antavassa maalaismaisemassa takaa onnistuneen tuloksen. Kokousvarustuksena fläppitaulu, valkokangas, piirtoheitin ja langaton laajakaista. Päärakennuksessa on yhtenäisiä kokoustiloja 5- 30 hengelle. Kokouspäivän lomassa tarjoiltavat kahvit ja ruokailut valmistetaan tilan omassa keittiössä ja tarjoillaan noutopöydästä.

Virkistyspäivä

Virkistyspäivän vietto rentouttaa mielen ja kehon rauhallisessa luontoympäristössämme. Ohjelma sopii TYKY- päivän viettoon tai muuten vaan hyvää oloa kaipaaville. Rakennamme päivän ryhmän tarpeiden mukaan terveyden ja hyvän olon palveluista, ulkoilusta, rauhoittumisesta sekä tilamme valmistamasta erinomaisesta maalaisruuasta.

Saunailta

Saunailta tilan 50-vuotisen uran tehneessä tunnelmallisessa rantasaunassa leppoisien löylyjen lauteilla sopii kokousten ja hyvinvointipäivien ohjelmaksi ympäri vuoden. Uimaan pulahdat kesällä ja talvella saunan rappusilta. Löylyjen jälkeen maistuu maukas saunapalanen tai runsas illallinen päärakennuksessa, tanssitalaksella tai saunan terassilla tarjoiltuna.

Juhlatilaisuudet

Tilan erinoimaiset puitteet mahdollistavat arvokkaiden ja mieleenpainuvien juhlien järjestämiseen. Lue lisää esimerkiksi häiden järjestämisestä kohdasta maalaishäät.

Maalaishäät
Taipaleen tila on idyllinen hääjuhlapaikka Petäjävedellä Piesasjärven rannalla. Laajat peltoaukeat ja kaunis järvimaisema luovat juhlaanne kauniit kehykset. Juhlapaikkana on tilan päärakennus, johon mahtuu 80 vierasta ruokailemaan ja nauttimaan juhlatunnelmasta tärkeänä päivänänne. Runsaammalle väkijoukolle (yli 100 henkeä) juhlia varten pystytämme telttakatokset tilan miljööseen. Ohjelmapaikaksi suosittelemme kaunista tanssitalastamme aivan päärakennuksen tuntumassa. Katettu talaksemme on sähköistetty ja sitä voi tarvittaessa käyttää lisätilana ruokailuun.

taipale_0033_net

Vihkiminen voi tapahtua pienemmissä juhlissa tilan päärakennuksessa, talaksella tai vaikkapa viljapellon reunalla. Tunnelmallinen Petäjäveden Vanha Kirkko sijaitsee vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä. Keuruun ja Jyväskylän kirkoista ajaa alle tunnissa Taipaleen tilalle.

Hääateria katetaan tilan päärakennukseen tai talakselle noutopöytään, jotka koristellaan luonnonantimilla aina vuodenajan mukaan. Haluamme tarjota teille ”pitoja parhaimmillaan”.

Majoitusta on tarjolla 20:lle häävieraalle keväästä syksyyn viihtyisissä pihapiirin aittahuoneissa. Uusi päivä alkaa leppoisasti virkistävillä aamulöylyillä tunnelmallisella rantasaunallamme. Ja löylyjen jälkeen maistuu runsas aamiainen tilan omista antimista valmitettuna. Taipaleen tilalla tarjoamme juhlaanne aitoa maatilan tunnelmaa ammattitaidolla ja kokemuksella.

Tervetuloa hääpari ja hääväki!

Taipaleen tilan karjaa
Taipaleen tilan marjoja
Taipaleen tilan juhlaruokaa

Maatila

Ympäristön hoitaminen ja vaaliminen ovat olleet tilan sukupolvien arvokas tehtävä. Tilamme sijaitsee Piesalankylän kulttuurimaisemissa, jossa on vuosisatoja asuttu ja viljelty peltoja. Tilan emolehmäkarja vasikoineen käyskentelee talven vapaana pihatossa ja kesäisin karjan käytettävissä ovat laajat peltoalueet ja tilan 16 hehtaarin laajuinen perinnebiotooppialue. Laadukkaan lihan takeena ovat karjan nauttima luonnonmukainen ravinto ja eläimien hyvät kasvuolosuhteet.
Asiakkaamme ovat tervetulleita tutustumaan eläimiimme ja niiden elämään!

The farm

Maintaining and nurturing the environment have been important tasks at the farm for generations. Our farm is located in the cultural landscape of Piesalankylä, where people have lived and farmed for centuries. During the winter, the cows kept at the farm move freely with their calves in the cowshed, and in the summer, there are wide field areas for the cattle, as well as the farm’s 16-hectare traditional biotope area. The high quality of the meat is guaranteed by the organic fodder eaten by the cattle and the fine growing conditions in which they are kept.
Our customers are welcome to see our animals and the way they live!

Pitoja parhaimmillaan

Taipaleen tilan keittiössä on osattu kautta aikojen maukkaan maalaisruuan valmistus. Tilan oma ja lähiseudun puutarhat, pellot ja metsät ovat puhtaiden raaka-aineiden lähde, joiden satoa tilan keittiö on vuosisadat hyödyntänyt. Murea naudanliha, kotijärven kalat, raikkaat kasvikset, puhtaat viljat ja marjat metsäisiin antimiin yhdistettyinä saavat aikaan selkeitä ja ilolla nautittavia makuja.

Perinteet ruuanvalmistukselle juontavat juurensa kauas isoäitien keittokirjoihin, joita nykyaikaisen emännän on hyvä ammentaa tähän päivään tarjottavaksi. Parhaista raaka-aineista luovuus ja ammattitaito saavat aikaan ihan oikeat ja aidot maut. Emännän tapoihin kuuluu tarjoilla ateriat noutopöydästä.

Yritykselle myönnetty Maakuntien parhaat -laatumerkki vuonna 1995.

Share This